VOSSENBERG GROEP

VOSSENBERG GROEP

De Vossenberg groep is een van origine familiebedrijf dat inmiddels is uitgebreid tot een veelzijdige bedrijvengroep die is onderverdeeld in verschillende business units met elk hun eigen specialisme.

Naast logistieke diensten, welke samen met het exploiteren van een grondbank jarenlang de core business van ons bedrijf hebben gevormd, heeft de Vossenberg groep zich door de jaren heen gespecialiseerd in het ontzorgen van industrieën, het bewerken van industriële reststromen, het hergebruiken van residustromen en het uitvoeren van overige aanverwante industriële diensten.

Ook kunt u bij ons nog steeds terecht voor civieltechnische werken en het ophalen, opslaan of aanleveren van grond en overige stromen.

De kracht van Vossenberg zit in jarenlange kennis en ervaring gecombineerd met een breed netwerk, een uitgebreide vergunning en toegewijde medewerkers, die vanuit ons hoofdkantoor in Brunssum en ons depot in Eygelshoven er alles aan doen om in de behoeften van onze klanten te voorzien en oplossingen te bieden voor onder andere: Ferro –en non- ferro gieterijen, de aluminiumindustrie, steenfabrieken, maar ook gemeenten en particulieren, zowel nationaal als internationaal.

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Vossenberg gaat terug tot midden jaren ’60, toen grondlegger Wim Vossenberg actief was in de kolenhandel en het bedrijf oprichtte dat aan de wieg staat van de Vossenberg groep: Vossenberg Transport B.V.

In de jaren ’90 sluit in de vorm van Peter Vossenberg, ook de tweede generatie zich aan bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

Omdat Vossenberg kansen ziet in het verwerken van reststromen wordt het hoofdkantoor, dat tevens dient als standplaats, uitgebreid met de aankoop van een grondbank aan de Kranenpool, wat gepaard gaat met de oprichting van Vossenberg Kranenpool B.V.
Nadat hier later ook de locaties van Remyned en sorteer Zuid-Oost aan worden toegevoegd beschikt het bedrijf over een depot van maar liefst 20 hectare groot op industrieterrein Hendrik in Brunssum waar de opslag en verwerking van deze stromen plaatsvindt.

Onder de naam Vossenberg Sand und Kieswerke GmbH breidt Vossenberg in 2003 haar activiteiten uit naar de Nederlands-Duitse grens. Hier staan zand, grind en leem centraal.

In 2006 wordt Vossenberg Secundaire Bouw & Brandstoffen opgericht. Het bedrijf richt zich initieel op de aluminiumindustrie en neemt reststromen in welke na bewerking weer kunnen worden hergebruikt als secundaire brandstof in koepelovens. Het bedrijf is internationaal actief en werkt met klanten en leveranciers van over de hele wereld.

Vanwege de aanleg van de N300 buitenring is Vossenberg echter genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere locatie voor haar grondbank en vindt er een verhuizing plaats van industrieterrein Hendrik in Brunssum naar industrieterrein Laura in Eygelshoven.
Alle activiteiten die voorheen worden uitgevoerd onder Vossenberg Kranenpool gaan nu verder onder de verzamelnaam Vossenberg Secundaire Bouw & Brandstoffen met vanaf 2017 als werklocatie het nieuwe depot.

de raakvlakken en inmiddels opgedane kennis van de aluminiumindustrie zorgen ervoor dat Vossenberg in 2017 ook het bedrijf Multiservice Delfzijl overneemt. Omgedoopt tot Vossenberg Multiservice B.V. houdt de meest recente aanvulling van de groep zich bezig met gespecialiseerde industriële diensten op bedrijfslocaties, waaronder op het fabrieksterrein van Damco aluminium Delfzijl.

 

AMBITIE

Bij Vossenberg zoeken we naar en denken we in mogelijkheden. We combineren onze kennis en ervaring met een groot netwerk en proberen altijd innovatief te reageren op de markt, met als doel onze klanten te ontzorgen en oplossingen op maat te leveren.

Om dit te realiseren zien we het als onze taak om de potentie van afval en reststromen optimaal te benutten en focussen we ons op hergebruik van grondstoffen. Zo voegen we waarde toe aan reststromen, zetten we afval om tot herbruikbare grondstoffen en dragen we bij aan een circulaire economie
en duurzame toekomst.

VEILIGHEID & DUURZAAMHEID

Veiligheid, gezondheid en milieu vormen een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Het uitgangspunt is dan ook altijd zo veilig mogelijk te werken.

Omdat risicobeheersing aan de basis hiervan ligt krijgen al onze medewerkers de noodzakelijke opleidingen, voorlichtingen en instructies om hun werk naar behoren en op een veilige wijze uit te kunnen voeren en wordt er gewerkt conform VCA* (VGM Checklist Aannemers).
Deze checklist bestaat uit regels en procedures die een grondig veiligheidssysteem vormen.

Om deze veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers te waarborgen zorgt onze VGM-functionaris ervoor dat we te allen tijde beschikken over een actuele risico-inventarisatie en evaluatie.

Door ons te specialiseren in het bewerken van reststromen uit de primaire productie, tot herbruikbare materialen voor andere industrieën, proberen wij tevens om dagelijks een bijdrage te leveren aan het evenwicht tussen milieu en economie.

 

ALGEMEEN

KVK en BTW

Vossenberg Transport B.V.
KVK nr. 14053732
BTW nr. NL8049.36.481.B01

Vossenberg Secundaire Bouw en Brandstoffen B.V.
KVK nr. 14089548
BTW nr. NL8158.28.901.B01

Vossenberg Multiservice
KVK nr. 62117815
BTW nr. NL8546.62.996.B01

Vossenberg Sand und Kieswerke GmbH
KVK nr. HRB 12208
BTW nr. DE 234278191

De kracht van Vossenberg zit in jarenlange kennis en ervaring gecombineerd met een breed netwerk, een uitgebreide vergunning en toegewijde medewerkers, die vanuit ons hoofdkantoor in Brunssum en ons depot in Eygelshoven er alles aan doen om in de behoeften van onze klanten te voorzien en oplossingen te bieden.

© Vossenberg B.V. 2022

Design & Development by PixelPro’s